MOKSI PATU TONEEL SERIE 2019 – 2020

14 Black Emancipation voorstellingen voor slechts 150 euro
Met vaak een inleiding en moksi patu diner vooraf (apart te reserveren)

In het seizoen 2019 – 2020 bent u weer van harte welkom bij de Moksi Patu toneelserie bij Het Nationale Theater. U kunt zich nu alvast opgeven voor de hele serie.

Bestel hier uw kaarten voor de hele serie
Afrovibes Dag van de Marrons

AfroVibes & Dag van de Marrons

Zondagmiddag 6 oktober in Theater aan het Spui

Speak truth to power! Hedendaags verzet en het verzet van de Marronvrouwen rond 1760 staan centraal deze festival editie. Met toneel, dans, live-muziek, talkshow, mode, films, kunst, wojo met natuurkruiden & boeken & pangi’s.

Sexual Healing – Het Nationale Theater

Vrijdag 25 oktober in de Koninklijke Schouwburg

Wat brengen gemengde huwelijken en (r)emigratie naar zonnige oorden met zich mee? Theater spektakel met o.a. Romana Vrede, Emanuel Ohene Boafo. En een Moksi Patu inleiding van de bekendste Surinaamse psychiater: Glenn Helberg.

Decemberdagen – Helen Kamperveen / Manouschka Breeveld / Noah Blindenburg

Vrijdag 8 november in Theater aan het Spui

Een moeder en haar twee volwassen dochters treffen elkaar om de laatste keer kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname. Toch is alles anders. Hebben de gebeurtenissen uit december 1982 daar mee te maken?

Poker theater

Poker – Raymi Sambo

Vrijdag 22 november in Theater aan het Spui

Anno 2019 bestaat het nog steeds dat mensen niet kunnen zijn wie ze zijn, omdat dat schande brengt over hun families. Daar gaat Poker over.

Guilty until proven – Orkater/Sir Duke

Zaterdag 14 december in Theater aan het Spui

Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. Muziektheater in de vorm van een spannende eigentijdse whodunnit van Agatha Christie. Maar door het kleurrijke gezelschap spelen ook bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen mee in het framen van de dader.

De Tolk van Java theatervoorstelling

De tolk van Java – naar de bestseller van Alfred Birney

Vrijdag 31 januari in de Koninklijke Schouwburg

Dit verhaal gaat over vaders en zonen. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden.

Dear Winnie theater

Dear Winnie – Noord Nederlands Toneel & KVS

Dinsdag 11 februari in de Koninklijke Schouwburg

Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand? Wanneer offer je je persoonlijkheid op voor een groter verhaal? Dear Winnie, verbindt de verhalen van 9 actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora met dat van Winnie Mandela.

Trojan Wars – Het Nationale Theater met o.a. Romana Vrede, Emmanuel Boafo en Yamill Jones

Vrijdag 13 maart in Theater aan het Spui (familievoorstelling incl. diner)

Welkom in de beroemdste oorlog uit de Westerse geschiedenis. Laat je vijf uur lang meeslepen in de strijd tussen de Grieken tegen de Trojanen. Tussendoor kun je eten en dansen en vieren we (hopelijk) de overwinning. Weetje: aan de Griekse beschaving ligt de Afrikaanse wetenschap (sterrenkunde, filosofie en wiskunde) ten grondslag.

We gaan het hebben over haar – Blokland & Blackman

Woensdag 25 maart in ZAAL 3 (familievoorstelling vanaf 12 jaar naast de EON Electriciteitsfabriek)

Wat is schoonheid? Wij gaan het hebben over haar. Wij gaan het hebben over jou en mij en iedereen. Wij willen het hebben over haar dat is: gevlochten, gekamd, gestyled, gepresst, gekwetst, gestraight, gevreesd, ongeremd, onderdrukt, bevrijd, gewassen, ongedwongen. Wij zijn allemaal ons eigen haar.

De laatste dichters – Urban Myth in regie van Jorgen Tjon a Fong met o.a. Manouschka Breeveld

Zaterdag 18 april in Theater aan het Spui

Drie zwarte mannen emanciperen zich eind jaren ‘60 in Amerika via poëzie en muziek. Met hun woorden als wapen bestrijden ze een generaties-oud zelfbeeld van Afro-Amerikanen. Dit is de geboorte van hiphop en de inspiratie voor vele generaties rappers.

Leedvermaak – Het Nationale Theater

Vrijdag 15 mei in de Koninklijke Schouwburg

In deze bijzondere marathonvoorstelling (vijf uur inclusief diner) volgen we het lief en leed van een familie gedurende dertig jaar. Het verhaal begint met een bruiloftsfeest en speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereld Oorlog.

Redi Kapje – Clifton Braam, Glen Huisden en Danielle Dorder

Vrijdag 12 juni in Theater aan het Spui

Redi kapje is een parodie op het bekende sprookjesverhaal Roodkapje.
Een komisch cabaretspektakel doorspekt met zowel de Nederlandse als de Surinaamse humor welke anders kan aflopen dan de gebruikelijke ”en ze leefden nog lang en gelukkig”.

In Suriname 1 © René Castelijn

In Suriname – Theater voor Keti Koti festival

Woensdag 1 juli in de Koninklijke Schouwburg

Op 1 juli herdenken we de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen. Op deze dag presenteren wij de bijzondere voorstelling In Suriname. De voorstelling duikt onze gezamenlijke geschiedenis in met een ode aan de Surinaamse literatuur en verhalen. Puttend uit bekende en onbekende teksten neemt deze leesvoorstelling je mee langs vele stemmen. Onze gidsen zijn oude en nieuwe Surinaamse schrijvers en andere helden. Ze brengen ons van toen naar nu en weer terug. We horen de kracht van Banya-liederen, verboden boeken, revolutionaire poëzie en oeroude verhalen. Met o.a. Jörgen Raymann, Noraly Beyer, Karin Amatmoekrim, Raoul de Jong en Pierre Bokma!

Bestel hier uw kaarten voor de hele serie