MOKSI PATU TONEEL SERIE 2019 – 2020

Black Emancipation voorstellingen vaak met een inleiding en moksi patu diner vooraf (apart te reserveren)

In het seizoen 2019 – 2020 bent u weer van harte welkom bij de Moksi Patu toneelserie bij Het Nationale Theater.  Aangezien de serie al in volle gang is, kunt u nu per voorstelling uw kaarten reserveren.

De Tolk van Java theatervoorstelling

De tolk van Java – naar de bestseller van Alfred Birney

Vrijdag 31 januari in de Koninklijke Schouwburg

Dit verhaal gaat over vaders en zonen. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden.

Bestel hier uw kaarten >>

Dear Winnie theater

Dear Winnie – Noord Nederlands Toneel & KVS

Dinsdag 11 februari in de Koninklijke Schouwburg

Hoe is het om vrouw, zwart en activist te zijn? Wanneer kom je in opstand? Wanneer offer je je persoonlijkheid op voor een groter verhaal? Dear Winnie, verbindt de verhalen van 9 actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora met dat van Winnie Mandela.

Bestel hier uw kaarten >>

Her(e) – NTGent Dalilla Hermans

Vrijdag 21 februari in Theater aan het Spui

Auteur, columnist en moeder Dalilla Hermans maakt haar debuut als theaterauteur. Gebaseerd op lange gesprekken met zwarte artiesten, actrices en activistes, schrijft ze een tekst over hun leven in België. Over uitdagingen en hoop, werk en theater, familie en sisterhood. Een politieke en intieme avond.

Bestel hier uw kaarten >>

Trojan Wars – Het Nationale Theater met o.a. Romana Vrede, Emmanuel Boafo en Yamill Jones

Vrijdag 13 maart in Theater aan het Spui (familievoorstelling incl. diner)

Welkom in de beroemdste oorlog uit de Westerse geschiedenis. Laat je vijf uur lang meeslepen in de strijd tussen de Grieken tegen de Trojanen. Tussendoor kun je eten en dansen en vieren we (hopelijk) de overwinning. Weetje: aan de Griekse beschaving ligt de Afrikaanse wetenschap (sterrenkunde, filosofie en wiskunde) ten grondslag.

We gaan het hebben over haar – Blokland & Blackman

Woensdag 25 maart in ZAAL 3 (familievoorstelling vanaf 12 jaar naast de EON Electriciteitsfabriek)

Wat is schoonheid? Wij gaan het hebben over haar. Wij gaan het hebben over jou en mij en iedereen. Wij willen het hebben over haar dat is: gevlochten, gekamd, gestyled, gepresst, gekwetst, gestraight, gevreesd, ongeremd, onderdrukt, bevrijd, gewassen, ongedwongen. Wij zijn allemaal ons eigen haar.

Bestel hier uw kaarten >>

De laatste dichters – Urban Myth in regie van Jorgen Tjon a Fong met o.a. Manouschka Breeveld

Zaterdag 18 april in Theater aan het Spui

Drie zwarte mannen emanciperen zich eind jaren ‘60 in Amerika via poëzie en muziek. Met hun woorden als wapen bestrijden ze een generaties-oud zelfbeeld van Afro-Amerikanen. Dit is de geboorte van hiphop en de inspiratie voor vele generaties rappers.

Bestel hier uw kaarten >>

Leedvermaak – Het Nationale Theater

Vrijdag 15 mei in de Koninklijke Schouwburg

In deze bijzondere marathonvoorstelling (vijf uur inclusief diner) volgen we het lief en leed van een familie gedurende dertig jaar. Het verhaal begint met een bruiloftsfeest en speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereld Oorlog.

Redi Kapje – Clifton Braam, Glen Huisden en Danielle Dorder

Vrijdag 12 juni in Theater aan het Spui

Redi kapje is een parodie op het bekende sprookjesverhaal Roodkapje.
Een komisch cabaretspektakel doorspekt met zowel de Nederlandse als de Surinaamse humor welke anders kan aflopen dan de gebruikelijke ”en ze leefden nog lang en gelukkig”.

In Suriname 1 © René Castelijn

In Suriname – Theater voor Keti Koti festival

Woensdag 1 juli in de Koninklijke Schouwburg

Op 1 juli herdenken we de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen. Op deze dag presenteren wij de bijzondere voorstelling In Suriname. De voorstelling duikt onze gezamenlijke geschiedenis in met een ode aan de Surinaamse literatuur en verhalen. Puttend uit bekende en onbekende teksten neemt deze leesvoorstelling je mee langs vele stemmen. Onze gidsen zijn oude en nieuwe Surinaamse schrijvers en andere helden. Ze brengen ons van toen naar nu en weer terug. We horen de kracht van Banya-liederen, verboden boeken, revolutionaire poëzie en oeroude verhalen. Met o.a. Jörgen Raymann, Noraly Beyer, Karin Amatmoekrim, Raoul de Jong en Pierre Bokma!

Bestel hier uw kaarten voor de hele serie